Uzņēmuma “Sērenes piens” virzība un nostāja

Uzņēmums “Sērenes piens” plānos vienmēr ir ietilpusi koncentrēšanās uz kvalitatīvu produktu ražošanu, eksportu un veiksmīgāk partnerattiecībām. Par to kā uzņēmums to ir panācis pāris gados, lasi šeit.

Katrs godīgs un sevi cienošs uzņēmums vēlas radīt kvalitatīvus produktus. Uzņēmums “Sērenes Piens” tēmē uz šādu pašu mērķi un vēl vairāk. Šodien rūpnīca strādā pilnā sparā, lai gatavotu gardus piena produktus, gūtu atpazīstamību un nestu Latvijas vārdu pasaulē.

Uzņēmuma izveides pamatā ir pārliecība, ka tīrās Latvijas lauku vides sniegtās priekšrocības un atbildīgs profesionālu cilvēku darbs ir tas, kas nodrošina uzņēmuma panākumus starptautiskajos tirgos.

Uzņēmuma plāni

Vietējais Latvijas uzņēmums, “Sērenes piens” , ir dibināts 2019. gadā ar sākotnējo mērķi atjaunot iepriekš pastāvējošo Sērenes piena pārstrādes un siera ražotni. Piena pārstrādes uzņēmums atrodas Jaunjelgavas pagastā, Sērenē, blakus Daugavas upei.

“Sērenes piens”, ir projekts, kas nav uzradies no gaisa. Uzņeņēmuma īpašnieks Jānis Ruskis kopā ar savu biznesa partneri Andri Eģīti jau 3 gadus kopā bija sprieduši, ka vēlas pēc sevis atstāt ko paliekošu.

“Manuprāt, Sērene nav iedomājama bez sava piena pārstrādes uzņēmuma. Tādēļ esmu gandarīts, ka bija iespēja iegādāties ražotni, kas vienlaikus ir gan tehniski piemērota mūsu ideju īstenošanai, gan arī ļauj sniegt kaut nelielu artavu piena pārstrādes rūpnīcas atdzimšanā Sēlijā” / Jānis Ruskis

Firmas plānos vienmēr ir ietilpusi koncentrēšanās uz eksportu, kā arī elastīgu biznesu ar atbildīgu ražošanas, kvalitātes un finanšu politiku. Galu galā, ražot kvalitatīvus produktus par saprātīgām cenām.

Kopš atklāšanas brīža uzņēmums paredzēja , ka galvenie tirgi, kur tiks pārdoti produkti, būs Vācija, Zviedrija un Lielbritānija, Saūda Arābija, kā arī citas Tālo Austrumu un Āzijas reģiona valstis. Un tā arī notika, jo 2022. gadā uzņēmums nostiprināja savas pozīcijas Apvienoto Arābu Emirātu tirgū un sāka akkawi siera virzīšanu uz Zviedriju un Somiju. Šogad uzņēmums ir ieplānojis saražot produktus 2,5 miljonu eiro apjomā.

“Mūsu lielākā priekšrocība ir kvalitatīvie produkti, ko radām īpaši eksporta tirgum – akkawi, kashaval, msnara sieri. Tie tiek ražoti, izmantojot Austrumu un Āzijas tautu nacionālās receptes, augstas kvalitātes Latvijas vietējās izejvielas un ļoti precīzus ražošanas procesus.” / Jānis Ruskis

Produkcija

Sērenes piena šobrīd aktīvi ražo produktus, kas koncentrējas uz eksportu, tātad tie ir produkti ar ilgāku uzglabāšanas termiņu :

  • Kashkaval siers ;
  • Grilsiers ;
  • Akkawi siers ;
  • Msnara siers ;
  • Biezpiens ;
  • Skābais krējums.

Kashkaval jeb kaškaval

Kashkaval ir siera veids, kas ir plaši izplatīts Balkānos, Austrumeiropā un Tuvajos Austrumos. Tas ir pusciets dzeltens siers, kas ir gatavots no govs piena. Sērenes piens gatavo divu veidu kashkava sierus : kashkaval kurš satur 45% tauku un kakškaval, light, kuram ir samazināts tauku saturs.

Kashkaval, sieru var ēst vienu pašu vai izmantot kā sastāvdaļu dažādos ēdienos. Bieži vien to rīvē un izmanto kā ceptu ēdienu virsu vai kā sviestmaižu pildījumu. Bulgārijā Turcijā kashkaval, bieži pasniedz kā uzkodu kopā ar olīvām, maizi un citiem maziem ēdieniem. Grieķijā kashkaval, parasti izmanto cepta siera ēdienā, ko bieži pasniedz kā uzkodu.

Kopumā kashkaval, ir universāls siers, ko var izmantot daudzos dažādos ēdienos, un tas ir populāra sastāvdaļa daudzās virtuvēs.

Grilsiers

Grila siers ir Vidusjūras stila grilēšanas siers. Tas ir diezgan līdzīgs haloumi tipa sieram. Halloumi siers ir pusciets, nenogatavināts siers, kura izcelsme ir Kipra. Grilsiera kušanas temperatūra ir augsta, tāpēc tas ir piemērots grilēšanai vai cepšanai. Parasti to gatavo no kazas un aitas piena vai dažkārt arī govs piena, un tam ir sāļa un pikanta garša.

Tikai daži pilieni eļļas pēc jūsu izvēles, maizes šķēle, grilēts haloumi tipa siers, un jums ir brīnišķīga uzkoda. Labākais grilētais siers noteikti ir atrodams piensaimniecībā “Sērenes piens”, kas ir pilnveidojusi savu recepti patiesi apbrīnojamu sieru pagatavošanai.

Akkawi

“Sērenes piena” galvenā specializācija ir akkawi siera ražošana eksporta tirgiem.

Akkawi ir pusmīksts, balts siers, kas ir populārs Tuvajos Austrumos. To ražo no govs piena, un tam ir maiga, nedaudz sāļa garša.Siers ir lietojams kā uzkoda, kopā ar maizi vai augļiem.

Siers parasti tiek uzglabāts sālījumā, lai saglabātu tā svaigumu un garšu. Lai Akkawi sieru izmantotu kādā receptē, to parasti pirms drupināšanas, rīvēšanas vai kausēšanas iemērc ūdenī, lai atbrīvotos no liekā sāls daudzuma.

“Sērenes piens” piedāvā Akkawi 3 dažādos veidos :

Citi “Sērenes piens” produkti

  • Skābais krējums
  • Biezpiens
  • Akkawi uzkodas ar dažādām garšvielā
  • Msnara siers – Pusmīkstais nenogatavinātais siers ar melno ķimeņu sēklām

“Sērenes piena” produktus var iegādāties veikalā “Lats” Sērenē, kafejnīcā “Romantika” Aizkrauklē, veikalā “Kukulītis” Aizkrauklē un tagad arī veikalā “Labumu bode” Ikšķilē.

Leave a Comment