Kāpēc katram ieteiktu pastrādāt ātrās ēdināšanas uzņēmumā

Ir dzirdēti vairāki viedokļi par darbu ātrās ēdināšanas uzņēmumā, un lielākoties tie visi ir negatīvi. Tomēr ir daudz labās lietas un iemesli, kāpēc katram vajadzētu pastrādāt ātrās ēdināšanas restorānā.

Ātrās ēdināšanas restorāns

Katrā darbā var atrast kādas labās un sliktās lietas. Iemeslus, kāpēc tur labāk nestrādāt. Ir dzirdēti vairāki viedokļi par darbu ātrās ēdināšanas uzņēmumā. Lielākoties tie visi ir negatīvi. Tomēr ir tik daudz labās lietas un iemesli, kāpēc darbs ātrās ēdināšanas uzņēmumā ir noderīgs turpmākajā dzīvē.

Šajā rakstā esmu apkopojusi dažus no plusiem darbam ātrās ēdināšanas uzņēmumā.

Darba pieredze

Viens no lielākajiem ieguvumiem strādājot ātrās ēdināšanas uzņēmumā ir iespēja iegūt savu pirmo darba pieredze. Lai spētu strādāt šajā nozarē, nav nepieciešamas īpašas prasmes vai zināšanas. Pienākumi var būt dažādi un vairāki vienlaicīgi. Sākumā iespējams tie nepatīkamākie, kā zāles tīrīšana, vai pat tualetes. Protams, ēdiena gatavošana.

Ar laiku var tikt arī pie atbildīgākiem pienākumiem, kā darbs ar kasi, kas jau ir labs papildinājums Tavam CV. Tas var norādīt, ka spēj rēķināt un sekot līdzi notiekošajam. To, ka esi spējīgs uz atbildīgākiem darbiem. Kases žurnālu aizpildīšana var būt kā pluss jebkurā no pārdošanas darbiem arī nākotnē. Un pildot šādus mazos darbiņus, ir iespēja pierādīt sevi un izaugt par menedžeri vai ko vairāk.

Izaugsmes iespējas

Izaugsmes iespējas ātrās ēdināšanas restorānā ir vēl viens pluss šim darbam. Nav nepieciešams strādāt vairākus gadus, lai kļūtu par ēstuves menedžeri vai citu augstāku amatu. Galvenais ir labi darīt savu darbu un pierādīt, ka esi spējīgs mācīties un tik galā ar uzdotajiem darbiem.

darbs ātrās ēdināšanas restorānā

Iespēja iemācīties ko jaunu

Iemācīties šajos darbos var ļoti daudz. Sākot ar ikdienas darbiem. Spēju organizēt savu darbu, ātri apgūt visu nepieciešamo. Tā pat arī prasmes strādāt komandā un individuāli, ja tas nepieciešams.

Strādājot ātrās ēdināšanas uzņēmumos, regulāri apkalpjot klientus, ir iespējams uzlabot savas komunikācijas spējas vai svešvalodu. Ja uzņēmums ir strptautisks, tad bržiem var gadīties, ka lielākā daļa klienti ir ārzemnieki.

Kolēģi, kuri pārtop par draugiem

Ņemot vērā, ka ātrās ēdināšanas restorānos ir jātrādā komandā, tad lielākoties vienmēr izveidojas draudzība starp kolēģiem. Sarunājoties darba laikā ir iespēja iepazīt otru cilvēku. Tā var veidoties draudzība, kas ilgs vēl gadiem, pēc aiziešanas no darba. Jo labāka saikne ar kolēģiem, jo patīkamāk ir iet uz darbu. Un tā var kļūt par jautrāko darba vietu, kāda ir bijusi.

Ir arī daži mīnusi

Protams, ir arī tās ne visai patīkamās lietas, strādājot ātrās ēdināšanas nozarē. Piemēram, klienti. Ir bijuši daudz briesmīgi stāsti par to, kā izturās apmeklētāji pret apkalpojošo personālu. Bet arī šeit ir iespēja atrast labo pusi. Tas var stiprināt raksturu. Iemācīties komunicēt ar dažāda veida cilvēkiem. Un apvainojumus, kurus nākas dzirdēt, neuztvert pārāk personīgi.

Šis darbs var radīt izaicinājumus fiziskai un mentālai veselībai. Darbs visu dienu uz kājām nav vienkāršs. Dažreiz pat nav iespējas apsēsties uz minūti, jo ir milzīga klientu plūsma jau stundām.

ātrā ēdināšana, burgeri

Ēdiens mēdz būt par brīvu vai ar īpašām atlidēm, kas šķiet ļoti vilinoši un ērti. Tomēr regulāri ēst vienu un to pašu neveselīgo pārtiku nenāk par labu veselībai.
Ja paralēli darbam vēl ir studijas, eksāmeni vai citas nodarbes, var veidoties miega trūkums, milzīgs stress un citi veselības traucējumi. Tie var novest arī pie mentālās veselības problēmām.

To visu ir jāņem vērā sākot strādāt ātrās ēdināšanas uzņēmumā. Tāpēc ir labi, ka ēdināšanas nozarē lielākoties ir maiņas darbs, kuru ir iespējams apvienot ar citiem darbiem. Svarīgi ir klausīties ko saka ķermenis un nepārslogot sevi par daudz.

Iesaku pastrādāt ātrās ēdināšanas uzņēmumā

Ir daudz un dažādi plusi un mīnusi, strādājot ātrās ēdināšnas restorānā. Tikai tad, kad pašam ir izveidojusie darba pieredze ēdināšanas nozarē, var izvērtēt cik labs vai slikts ir bijis darbs. Ko varētu atzīt par mīnusiem vai plusiem.

Uzskatu, ka katram nepieciešams kaut pavisam nedaudz, pastrādāt kādā no ātrās ēdināšanas restorāniem vai jebkurā citā apkalpojošās sfēras uzņēmumā. No šī darba var ļoti daudz ko iemācīties. Iespēja iekāpt apkalpojošā personāla kurpēs un iemācīties pateikt paldies, būt saprotošākam un laipnākam.

Līdz ar to ir skaidrs, ka darbs ātrās ēdināšanas uzņēmumā patiesībā ir vērtīga pieredze!

Ceram, ka tev šis raksts patika un noderēja!

Pirms piesakies darbā, iesakām izlasīt mūsu rakstu Kā uzrakstīt labu CV? un Par darba meklēšanu.

Komentēt